Svartvinbärsstek
Ja men jisses så underbart gott det är med svartvinbärsstek, potatis, ärtor, morötter och gelé till och för att inte tala om den goda såsen som blir här kommer receptet:
1, 5 kg fransyska
6 enbär
8 svartpepparkorn
1 dl svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
3 dl vatten
3 köttbuljongtärningar
1 gul lök i klyftor
2 vitlöksklyftor grovt delade
Blanda samman alla ingredienser i en stor gryta och låt koka upp.
Lägg ner köttet och låt det småputtra i 1 timme, vänd sedan på steken och låt småputtra 1 timme till.
Låt steken ligga kvar i grytan i 45 minuter.
Ta upp steken och linda in den i folie och sila skyn och ta sedan 5 dl sky och blanda med 1 pkt grädde och låt koka upp.
Red den med maizena tills den blir den konsistens du vill ha den.
Skiva upp köttet i tunna skivor.
Servera med kokt potatis, ärtor, morötter och gelé.
Smaklig måltid.